مسابقه دین و اندیشه خانه قرآن باشگاه کاربران جامعه ورزشی خانواده خوشبخت دنیای کودکان آشپزی و تغذیه موبایل دانش و تکنولوژی مجله سلامت سیاست گردشگری
دنیای عکس و عکاسی اقتصاد زنان ادبیات هــنر سینما و تلویزیون بزرگان و مشاهیر مهدویت سرگرمی دانلود نرم افزار مرکز کتاب پایگاه ها جستجو روابط عمومی مقالات
     
صفحه اصلی وب سایت فید مطالب وب سایت عضویت رایگان در وب سایت جستجو در وب سایت سوالات رایج نقشه وب سایت درباره ما تماس با ما  

حتما ببینید
آشپزی به سبک تبیان
آپدیت روزانه ESET NOD 32 username password
آموزش آشپزی
امر به معروف و نهی از منکر
عکس و عکاسی مقالات
طبقه بندی موضوعی مطالب
فعال ترین اعضا این ماه
فعالان ثبت مطلب این ماه
فعالان ارسال دعوتنامه این ماه
فعالان نظر دهندگان این ماه
ارسال دعوتنامه

آیا مایلید دوستان خود را نیز دعوت به مشاهده محتوای بروز این وب سایت کنید ؟
آیا میدانید با ارسال هر دعوت نامه 5 امتیاز( به همراه 15 امتیاز رزرو) به مجموع امتیازات شما افزوده میشود ؟

 
دریافت رایگان مطالب
آیا میدانید میتوانید مقالات وب سایت را با استفاده از قدرت گوگل و بصورت روزانه در ایمیل خود دریافت و مطالعه کنید ؟؟
بیش از صد ها عنوان مطلب خواندنی را روزانه به همین راحتی و هر زمان که مایلید مطالعه کنید !
عضویت رایگان دریافت مقالات در ایمیل

برای مشاهده توضیحات بیشتر اشاره گر ماوس خود را روی هر عنوان نگه دارید . بخش مطالب روزانه اعضاء سرویس دیگری از خدمات وب سایت به اعضا میباشد که شما را قادر می سازد  مطالب و علاقه مندی های خود را در وب سایت درج نمایید .

این امکان زمینه حضور جدی شما را در دنیای مجازی اینترنت فراهم آورده و ضمن انتشار محتوای شما بنام خودتان ,  با کمک سرویس معرفی به موتور های جستجو , آنرا در  صدر جستجو ها و معرض دید هزاران کاربر روزانه  اینترنت و وب سایت قرار  دهد و کمک می کند  براحتی در جمع کاربران فعال خانواده ما قرار بگیرید .

توجه : نوشته  و مطالب این بخش دارای هویت شخصی از سوی کاربران ( ساختار وب لاگ) بوده و مسئولیت آن به عهده کاربر می باشد .
قوانین ارسال مطلب را ببینید تبیان زنجان با تایید نمایش مطالب ارسالی کاربران آنرا تایید محتوایی و قابل استناد نمی کند . مديران محتوا تنها حق اصلاح يا حذف مطالب نامربوط ( دارای مشکل فنی نمایش و ناقض قوانین ارسال مطلب هر بخش ) را دارند.

 
نوشته شده توسط hasantaleb با 99950 نوشته تا این لحظه
تعداد بازدید تا این لحظه : 476
     درج شده در 1016 روز و 11 ساعت و 29 دقیقه قبل
    

راهنمايي تهيه و خوردن شکم پر اردک، غذاي خوشمزه مازندراني

در محاصره سبزيجات

اگر چه مي توانيد شکم پر را با مرغ و غاز هم درست کنيد، اما خوشمزه ترين شکم پر با گوشت اردک است. مخصوصاً اگر با سبزي هاي محلي و کوهي خوش عطر هم شده باشد. تزئين شکم پر ديگر با خودتان است. هر چه مخلفات رنگين تر باشد اردک سرخ شده بيشتر به چشم خواهد آمد.
کوفته به تبريز معروف شده و دنده کباب به کرمانشاه، ميرزا قاسمي با گيلان گره خورده و برياني با اصفهان. اما کمتر کسي است که بداند «شکم پر» غذايي است مخصوص مازندراني ها. حتماً با خودتان مي گوييد شکم پر را که هر جاي ممکن است بپزند، اما قدمت شکم پر آن هم از نوع اردکش به شهادت تاريخ شفاهي آشپزهاي مازني طولاني است. اين غذا از سال ها پيش به سفره مازندراني ها رنگ مي داده، مخصوصاً اگر مهمان مهمي به خانه شان سر مي زد يا جشن بزرگي مثل عيد نوروز، شب يلدا و تير ماسيزده در راه بود. سراغ شکم پر مازندران را بيشتر بايد از زنان قديمي گرفت که هنوز مذاقشان چندان با غذاهاي امروزي کنار نيامده، مخصوصاً پيرزن هاي روستايي که سبزي هاي معطر و خوشبوي خودرو را خوب مي شناسند و به کار مي برند. شايد اين همه سبزي و گل و گياه که در دشت و جنگل هاي مازندران مي رويد، براي شما که مسافر اين سرزمينيد يکي باشد، اما آشپزهاي آنجا خوب مي دانند که از ميان اين همه کدام نوع است که عطر شکم پر اردک را به ياد ماندني مي کند و مزه اش را فراموش نشدني. اگر مهمان مازندراني ها شديد و برايتان شکم پر درست کردند که هيچ، اما اگر منتظر شديد و خبري نشد، بگوييد که دوست داريد آن را تجربه کنيد، حتماً برايتان درست مي کنند؛ خوشحال هم مي شوند. خوشبختانه اين غذا در مازندران شناخته شده است و مي توانيد در هر رستوراني سراغش را بگيريد و نبايد حتماً در يک غذاخوري سنتي منتظرش باشيد.

مواد اشتها برانگيز

اين مخلفات رنگارنگ تمام آن چيزي است که قرار است داخل شکم اردک جاسازي شود، اردکي که قبل از آن با مهارت سرخ شده. آشپز خوش ذوق در کنار تمام موادي که آماده کرده، انار را هم گذاشته تا غذا خوش طعم تر شود.

تبیان زنجان www.tebyan-zn.ir

نکات طلايي

پنج توصيه براي طبخ بهتر
ــ مي توانيد به جاي اردک از غاز، مرغ محلي يا ماشيني استفاده کنيد، اما هيچ کدام به خوشمزگي اردک نيست.
ــ اگر سبزي کوهي نداريد و هوس شکم پر کرده ايد، مي توانيد از شويد، اسفناج، جعفري، برگ سير و گشنيز استفاده کنيد، اما نبايد انتظارعطر و طمع شکم پري را داشته باشيد که با سبزي محلي پخته مي شود.
ــ اگر بار اول است که شکم پر درست مي کنيد و رب انار زيادي در غذا ريختيد و ترش شده، مي توانيد از کمي شکر استفاده کنيد تا ترشي غذايتان کم شود.
ــ مي توانيد مثل بعضي آشپزها مقداري انار خشک آسياب شده هم به سبزي شکم پر اضافه کنيد تا طعم ملسي به غذايتان بدهد.
ــ اگر مواد شکم اردک اضافه آمد، مي توانيد در فريزر بگذاريد و براي دفعه بعد از آن استفاده کنيد.

چطور بپزيم؟

يک اردک و چند سبزي

مواد اصلي شکم پر مشخص است، اما يک آشپز مازندراني مثل بقيه آشپزها چيزهايي را به تجربه در محتويات کم يا زياد مي کند
در اينجا معمول ترين روشي را که مي توانيد غذايي خوش طعم و عطر درست کنيد آورده ايم. قبل از هر چيزي بايد سراغ انتخاب اردک برويد. اردک ها اندازه هاي مختلفي دارند؛ از اردک محلي گرفته تا اردک خارجي. اما براي پختن شکم پر کوچک ترين اردک ها که همان اردک محلي است براي غذاي پنج نفر کافي است.

تبیان زنجان www.tebyan-zn.ir

مواد لازم براي پخت شکم پر اردک براي پنج نفر

يک عدد اردک محلي در اندازه متوسط، سبزي معطر يک کيلوگرم شامل پونه، جعفري، گشنيز، نعنا و سبزي محلي کوهي مثل «اِناريچه»، «اَيِه»و«سِرسِم»، دو پياز متوسط، يک حبه سر، 250 گرم گردوي چرخ شده، نصف قاشق غذاخوري زردچوبه، نمک و فلفل به اندازه کافي و رب انار ترش به اندازه دلخواه.

طرز تهيه

اول سراغ پاک کردن اردک برويد و مهم ترين نکته اين است که نبايد پوست اردک را کند. اگر اردک درسته خريده ايد، بعد از کندن پرهايش بايد از ته اردک به اندازه چهار انگشت يک برش کوچک بدهيد و از همان جا تمام محتويات شکم اردک را بيرون بياوريد. بعد هم کاملاً آن را بشوييد و کاملاً سرخ کنيد. بعد بايد سراغ محتويات برويد. پيازها را خرد کرده و تفت بدهيد، بعد سبزي ها را که پاک و خرد شده به پيازها اضافه کنيد و دوباره تفت دهيد. بعد از آن، در ظرف را براي 10 دقيقه بگذاريد. سبزي ها که پخته شد گردو، سير خردشده، نمک، فلفل و رب انار را اضافه کرده ومحتويات را کامل به هم بزنيد و دوباره براي 20 دقيقه در ظرف را بگذاريد تا خوب جا بيفتد. حالا محتويات داخل شکم اردک آماده است. بايد اينها را در شکم اردک بريزيد و شکمش را کامل بدوزيد. بعد از آنکه داخل شکم پر شد، داخل قابلمه اي که قرار است اردک در آن پخته شود را کامل چرب کنيد تا اردک به ظرف نچسبد. چون اردک چربي دارد و موقع پخت اين چربي ها آب مي شود، نبايد بيشتر از يکي دو قاشق داخلش روغن ريخت. در قابلمه را بگذاريد و شعله گاز را کم کنيد تا براي حدود يک ساعت بپزد. براي آنکه مطمئن شويد که غذا آماده شده يا نه يک چنگال برداريد و به آرامي وارد گوشه اي از گوشت اردک کنيد. اگر راحت خارج شد غذا حاضر است و گرنه براي پخت زمان بيشتري نياز دارد. وقتي کاملاً پخته شد، اردک را در ظرفي گذاشته و اطرافش را با گردو تزئين کنيد. مي توانيد مثل بيشتر مازندراني ها آن را با برنج سفيد و مخلفاتي مثل سبزي و ترشي ميل کنيد.
منبع: سرزمين من، شماره 3

باز منتشر شده توسط hasantaleb در وب سایت تبیان مرکز زنجان



توجه : مدیریت وب سایت در صورت دریافت مجوز قانونی از سوی مراجع ذیصلاح نسبت تغییر در محتوای  ارسالی کاربران و یا مراحل قانونی اعلام شده اقدام خواهد نمود.
تبیان زنجان با تایید نمایش مطالب ارسالی کاربران آنرا تایید محتوایی و قابل استناد نمی کند . مديران محتوا تنها حق اصلاح يا حذف مطالب نامربوط ( دارای مشکل فنی نمایش و ناقض قوانین ارسال مطلب هر بخش ) را دارند.
© 2004- Tebyan. The content is copyrighted to Tebyan Cultural and Information center and may not be reproduced on other websites.