مسابقه دین و اندیشه خانه قرآن باشگاه کاربران جامعه ورزشی خانواده خوشبخت دنیای کودکان آشپزی و تغذیه موبایل دانش و تکنولوژی مجله سلامت سیاست گردشگری
دنیای عکس و عکاسی اقتصاد زنان ادبیات هــنر سینما و تلویزیون بزرگان و مشاهیر مهدویت سرگرمی دانلود نرم افزار مرکز کتاب پایگاه ها جستجو روابط عمومی مقالات
     
صفحه اصلی وب سایت فید مطالب وب سایت عضویت رایگان در وب سایت جستجو در وب سایت سوالات رایج نقشه وب سایت درباره ما تماس با ما  

حتما ببینید
امر به معروف و نهی از منکر
لینکستان تبیان زنجان معرف وب سایت شما
عکس و عکاسی مقالات
لینکستان وب سایت های مفید
احادیث حضرت محمد
بیانات حضرت آیت الله خامنه ای مدظله
طبقه بندی موضوعی مطالب
فعال ترین اعضا این ماه
ارسال دعوتنامه


آیا مایلید دوستان خود را نیز دعوت به مشاهده محتوای بروز این وب سایت کنید ؟
آیا میدانید با ارسال هر دعوت نامه 5 امتیاز( به همراه 15 امتیاز رزرو) به مجموع امتیازات شما افزوده میشود ؟



 

دریافت رایگان مطالب
آیا میدانید میتوانید مقالات وب سایت را با استفاده از قدرت گوگل و بصورت روزانه در ایمیل خود دریافت و مطالعه کنید ؟؟
بیش از صد ها عنوان مطلب خواندنی را روزانه به همین راحتی و هر زمان که مایلید مطالعه کنید !
عضویت رایگان دریافت مقالات در ایمیل

برای مشاهده توضیحات بیشتر اشاره گر ماوس خود را روی هر عنوان نگه دارید . بخش مطالب روزانه اعضاء سرویس دیگری از خدمات وب سایت به اعضا میباشد که شما را قادر می سازد  مطالب و علاقه مندی های خود را در وب سایت درج نمایید .

این امکان زمینه حضور جدی شما را در دنیای مجازی اینترنت فراهم آورده و ضمن انتشار محتوای شما بنام خودتان ,  با کمک سرویس معرفی به موتور های جستجو , آنرا در  صدر جستجو ها و معرض دید هزاران کاربر روزانه  اینترنت و وب سایت قرار  دهد و کمک می کند  براحتی در جمع کاربران فعال خانواده ما قرار بگیرید .

توجه : نوشته  و مطالب این بخش دارای هویت شخصی از سوی کاربران ( ساختار وب لاگ) بوده و مسئولیت آن به عهده کاربر می باشد .
قوانین ارسال مطلب را ببینید تبیان زنجان با تایید نمایش مطالب ارسالی کاربران آنرا تایید محتوایی و قابل استناد نمی کند . مديران محتوا تنها حق اصلاح يا حذف مطالب نامربوط ( دارای مشکل فنی نمایش و ناقض قوانین ارسال مطلب هر بخش ) را دارند.

 
نوشته شده توسط khanumgol با 65 نوشته تا این لحظه
تعداد بازدید تا این لحظه : 318
     درج شده در 1212 روز و 13 ساعت و 37 دقیقه قبل
    
ماه مبارک رمضان‌ ماه مهمانی خداست و البته فرصتی برای مهمانی‌های خانوادگی. چه بسا مهمانی‌ها در این‌ماه پرشورتر و با رنگ و بوی بهتری برگزار می‌شوند که ثواب چند جانبه را هم نصیب میزبان می‌کنند.
تا‌ ماه رمضان یک روز بیشتر باقی نمانده و الان بهترین زمان است برای برنامه‌ریزی و یک حساب سرانگشتی که چطور می‌شود با صرف هزینه‌ مناسب، اصیل‌ترین سفره افطار را پهن کرد. این سفره مانند هر چیز دیگری اصولـی دارد و فروعــی.
در منــوی شماره یک، اجـــزای اصلــــی و فصل مشتـرک سفره‌هـــای افطاری به همراه قیمت تقریبی آنها که از مغازه‌ سر کوچه‌ خودمان گرفته‌ایم را برای شما آورده‌ایم و قیمت تمام‌شده افطاری برای هر نفر را به‌طور تقریبی حساب کرده‌‌ایم؛ البته شاید این ارقام در محله شما به‌گونه دیگری باشد. در منوی شماره 2 هم کمی سفره را بسط داده و با لحاظ‌کردن مواد غذایی بیشتر، هزینه‌ها را برای یک افطاری 4نفره محاسبه کرده‌ایم. در واقع منوی اول برای دانستن هزینه‌های جاری مناسب است و منوی دوم به شما کمک خواهد کرد که برای مهمانی‌هایی که دارید یا زمانی که برای افطاری دادن از رستوران‌ها استفاده می‌کنید، جزئیات قیمتی افطاری‌ها را بدانید.
یک : افطاری ساده
هر نفر: حدود 3هزار تومان
اگر مهمان‌هایتان اهل کره و مربا خوردن هستند می‌توانید سهم سبزی خوردن و گردو را حذف کنید و با کره،

پنیر

، مربا یا عسل از مهمانان‌تان پذیرایی کنید. اگر می‌خواهید با سوپ و

آش

از مهمانانتان پذیرایی کنید، به‌ویژه اگر شام و افطار با هم هستند، بهتر است از انواع سبکش‌ استفاده کنید؛ مثل

آش

دوغ یا سوپ ورمیشل.
دو: افطاری مجلسی
5 نفر: 50هزار تومان
هزینه یک افطاری 5نفره در قالب جدول به شرح زیر محاسبه شده که حدود 55هزار تومان می‌شود. البته برخی از این کالاها در یک وعده تمام نمی‌شوند و می‌توانید برای روزهای بعد روی آنها حساب کنید؛‌بدیهی است که هنگام برنامه‌ریزی برای میهمانی افطاری، برای احتیاط،‌کمی بیشتر از نیاز موادغذایی تهیه می‌شود؛ البته فقط کمی!‌
نان
سهم هر نفر از انواع نان‌ها متفاوت است. مثلا برای هر نفر یک نان لواش، نصف یک نان تافتون، یک سوم نان بربری یا یک چهارم نان سنگک کفایت می‌کند. 
قیمت: هر عدد نان لواش: 150تومان/ تافتون: 250تومان / بربری: 500/ سنگک: 600 (البته قیمت کنجدی کمی بالاتر است)
سهم هر نفر از

پنیر

به قول قدیمی‌ها به اندازه یک قوطی کبریت یا به‌عبارتی 25گرم است. 
قیمت: هر بسته 400گرمی

پنیر

سفید حدودا 4000تومان است که هر 25گرم آن‌که برای مصرف افطار یک نفر لازم است، تقریبا 250تومان می‌شود.
خرما
معمولا برای هر نفر 2 تا 3 عدد، یعنی 50گرم خرما می‌گذارند. 
قیمت: هر بسته 600گرمی از نوع مرغوب خرما 7000تومان است و شما باید برای 50گرم 500تومان هزینه کنید.
مغزگردو
2 نوع استفاده متداول از گردو وجود دارد؛ یکی در ظرف‌های مجزا و دیگری در دل خرما به‌صورت جایگزین هسته‌. در هر دو صورت میزان مصرف گردو برای هر نفر 20تا 25گرم است.
قیمت: با توجه به هر کیلو 50هزار تومان، برای این میزان گردو باید حدود 1000تومان بپردازید.
سبزی
برای هر نفر 100گرم سبزی خوردن کنار بگذارید. سبزی‌های با نشاط و سبزرنگ را جدا کرده و در شست‌وشوی آنها به‌خصوص در گرمای تابستان دقت کنید.
قیمت: هر کیلو سبزی خوردن 2تا 3هزار تومان است و قیمت 100گرم پاک‌شده آن چیزی حدود 200تا 300تومان می‌شود.
چای
در این مجالس، چای به میزان سخاوت میزبان توزیع می‌شود و برای هر مهمان حداقل 2 فنجان چای لازم است؛ سعی کنید زمان دم‌کردن چای را با اذان میزان کنید تا گل‌دم باشد، نه «قل دم»؛
قیمت: چای قهوه‌خانه‌ای هر قوری 5-4هزار تومان است اما هزینه چای در منزل برای 20نفر به 5-4هزار تومان نمی‌رسد.
بامیه
البته بامیه رفیق شفیقی به نام زولبیا دارد. بامیه اکثرا همراه چای سرو می‌شود و می‌توانید برای هر مهمان 3 عدد یا 50گرم اختصاص دهید. 
قیمت: قیمت 50گرم آن 400تومان می‌شود.

باز منتشر شده توسط khanumgol در وب سایت تبیان مرکز زنجان
پیگیری نوشته های کاربر مطالب این کاربر را پیگیری کنید (بزودی)


نوشته شده توسط khanumgol با 65 نوشته تا این لحظه
تعداد بازدید تا این لحظه : 159
     درج شده در 1212 روز و 13 ساعت و 40 دقیقه قبل
    

باز هم بوی خوش ماه رمضان می‌آید و ما را به سوی خود می‌خواند. ماه رمضان فرصتی است برای نزدیک‌تر شدن به خدا.

 

برای آنکه بتوانیم از برکات این ماه عزیز بهره ببریم و توفیق انجام عبادات و مناجات‌ها را داشته باشیم، باید برنامه‌ریزی صحیحی برای تغذیه در این ماه عزیز داشته باشیم.یکی از گروه‌هایی که توجه به تغذیه درست آن‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، نوجوانانی هستند که برای بار اول روزه می‌گیرند. از آنجا که نوجوانان در سن رشد هستند عدم توجه به تغذیه مناسب هم می‌تواند بر روی رشد و سلامت آن‌ها اثر منفی بگذارد و هم قدرت و توان روزه گرفتن را از آنان سلب نماید.

 

حداقل 8 ساعت در شبانه‌روز بخوابید

مهم‌ترین نکته‌ای که باید در تغذیه ماه رمضان نوجوانان مدنظر قرار گیرد مصرف سحری است. وعده سحری از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، چون در صورت عدم مصرف این وعده غذایی به خصوص در روزهای بلند تابستان، طول مدت ناشتایی بسیار زیاد شده و عوارضی چون سردرد، افت فشار خون و ضعف شدید را به همراه خواهد داشت. برای آنکه بتوانید نوجوان خود را به خوردن سحری ترغیب کنید، مهم‌ترین نکته این است که تلاش نمایید حداقل 8 ساعت در شبانه‌روز بخوابد. این کار باعث می‌گردد که با کمبود خواب مواجه نشده و با رغبت در هنگام سحر بیدار شود.

 

کمی زودتر بیدار شوید

سحری نباید با عجله خورده شود. کمی زودتر بیدار شدن و مصرف یک میوه یا کمی سالاد می‌تواند باعث تحریک اشتهای فرد گردد. یک وعده سحری مناسب بهتر است شبیه ناهار باشد. البته این موضوعی است که بر حسب اشتها و ذائقه افراد متفاوت خواهد بود، ولی از آنجا که دریافت کالری و پروتئین نوجوانان نباید در طول ماه رمضان تغییر نماید، بهترین راه این است که وعده ناهار در سحر و صبحانه در افطار میل شود و بعد از حدود 2-1 ساعت پس از افطار نیز شام سبکی مصرف شود.

 

برای پیشگیری از تشنگی

در وعده سحری بهتر است از خوردن غذاهای سرخ‌شده پرهیز گردد تا از تشنگی در طول روز جلوگیری شود. ضمناً به خاطر داشته باشید پروتئین‌های حیوانی نظیر گوشت به صورت اوره دفع می‌شوند و دفع اوره مستلزم وجود مقادیر زیاد آب است. به بیان دیگر بدن برای دفع مواد زائد حاصل از هضم پروتئین‌های حیوانی مقدار زیادی آب مصرف می‌کند و بدین ترتیب بدن با تشنگی و کمبود آب مواجه می‌شود. برای پیشگیری از این مشکل می‌توان از مخلوط پروتئین‌های حیوانی و گیاهی (گوشت و حبوبات مختلف) استفاده کرد تا میزان گوشت مصرفی کاهش یافته و در عین حال پروتئین مورد نیاز بدن نوجوان فراهم گردد. از سوی دیگر باید به خاطر داشت که حتماً در وعده سحری به همراه غذا از سالاد و سبزیجات (البته بدون سس) استفاده شود. از آنجا که مواد تشکیل دهنده سالاد به خصوص کاهو مقادیر زیادی آب دارد باعث تأخیر در ایجاد حس تشنگی خواهند شد. سوپ نیز گزینه مناسبی برای وعده سحری می‌باشد. مصرف غذاهای پر نمک و شور در هنگام سحر باعث تشدید احساس تشنگی در طول روز خواهد شد.

به خاطر داشته باشید مصرف آب زیاد در هنگام سحر نه تنها از تشنگی شما در طول روز نمی‌کاهد، بلکه می‌تواند با رقیق نمودن آنزیم‌های گوارشی، باعث بروز مشکلات گوارشی فراوان گردد.

 

منابع کلسیم را فراموش نکنید

از آنجا که نوجوانان در سن رشد هستند و استخوان‌های آن‌ها در حال طویل شدن است، کلسیم یکی از املاح حیاتی برای آن‌ها بشمار می‌رود، بنابراین در طول ماه مبارک رمضان نیز، مصرف منابع غنی کلسیم نظیر شیر، ماست و کشک باید به عنوان جزو جدایی‌ناپذیر رژیم غذایی در نظر گرفته شود.

 

روزه اولی‌ها و ورزش

در طول روز بهتر است از فعالیت‌هایی که باعث خستگی و تشنگی نوجوان می‌گردند جلوگیری شود. هر چند پیاده‌روی و فعالیت‌های سبک می‌توانند در طول ماه مبارک ادامه یابند، اما به دلیل تقارن ماه رمضان امسال با گرم‌ترین ماه سال (مرداد) احتمال تشنگی، کمبود آب و ضعف زیاد می‌باشد، بنابراین در صورتی که نوجوان تمایل به انجام فعالیت ورزشی دارد بهتر است آن را به بعد از ساعات افطار موکول نماید.

 

زمان افطار

برای افطار، بهتر است از یک نوشیدنی گرم مانند چای، آب جوش و شیر گرم به همراه یک شیرینی طبیعی نظیر خرما و کشمش استفاده شود و پس از آن افطار که باید در واقع مشابه صبحانه باشد مصرف گردد.

مصرف نان، پنیر، سبزی و گردو گزینه مناسبی برای وعده افطار است. مصرف غذاهایی مانند آش رشته که حاوی مقادیر زیادی رشته و حبوبات است و یا حلیم‌های چرب فشار زیادی را به دستگاه گوارش که ساعت‌های زیادی خالی از غذا بوده است وارد می‌نماید و مشکلات گوارشی ایجاد می‌شود. در صورتی که نوجوان تمایل زیادی به این‌گونه مواد غذایی دارد بهتر است به مقدار کم بسنده گردد.

 

فاصله کوتاه بین افطار و سحر

شام را می‌توان یک تا دو ساعت پس از افطار مصرف کرد. اما از آنجا که امسال ساعت افطار دیر هنگام می‌باشد و در نتیجه فاصله بین افطار و سحر نسبتاً کوتاه است، در صورتی که بین افطار و شام فاصله باشد، نوجوان دیرتر خوابیده و میل کمتری به مصرف سحری خواهد داشت، بنابراین بهتر است شام به همراه افطار مصرف شود، اما باید غذا را به آرامی میل کرد، چون مصرف سریع مقادیر زیاد غذا و اشباع شدن ناگهانی معده باعث اختلال در جریان خون شده و باعث بروز ناراحتی گوارشی می‌گردد. شام می‌تواند مشابه شام شب‌های غیر از ماه رمضان باشد. در فاصله افطار تا سحر مصرف میوه، آب‌میوه و چای کمرنگ توصیه می‌شود.

 

روزه اولی‌های کم اشتها

در مورد نوجوانانی که اشتهای کمی دارند یا کمی ضعیف به نظر می‌رسند، مصرف مغزها توصیه می‌شود. مادران عزیز می‌توانند مغزهای مختلف (نظیر پسته، بادام، فندق و نخودچی) را همراه کمی شکر آسیاب کرده و در هنگام سحر یا افطار به فرزندان خود بدهند و یا با مخلوط آن‌ها با شیر، یک حریره مغذی و سرشار از پروتئین برای آن‌ها تهیه نمایند. ضمناً ممکن است برخی از نوجوانان روزه‌دار نیاز به مصرف مکمل‌های ویتامین یا املاح داشته باشند که بهتر است با مشورت متخصص تغذیه در این خصوص اقدام نمایید.


باز منتشر شده توسط khanumgol در وب سایت تبیان مرکز زنجان
پیگیری نوشته های کاربر مطالب این کاربر را پیگیری کنید (بزودی)


نوشته شده توسط amir370 با 254 نوشته تا این لحظه
تعداد بازدید تا این لحظه : 148
     درج شده در 1312 روز و 12 ساعت و 41 دقیقه قبل
    

توصیه می شود روزه داران عزیز از مصرف تنقلات زیاد در فاصله افطار تا سحر پرهیز كنند. این قبیل مواد دیر هضم

هستند و سبب می شوند كه به هنگام سحر به دلیل پری معده میل به غذا كاهش پیدا كند. همچنین، مصرف

مـــواد غذایی سنگین، دیر هضم، پر چرب و سرخ شده به هنگام افطار مناسب نیست. به طور كلی توصیه می

شود به جای غذاهای چرب و سرخ شده از غذاهای آب پز و بخارپز شده استفاده شود.

ماه مبارك رمضان فرصت مناسبی برای ترك برخی عـــادات غلط است. به عنوان نمونه همگان می دانند كه

مصرف سیگار برای سلامتی مضر است و نه تنها سلامت خود فرد بلكه سلامت اطرافیان فرد را نیز به مخاطره

می اندازد. ماه مبارك رمضان كه ماه اطاعت از امر خداوند و مقاومت در مقابل وسوسه های شیطانی است این

فرصت را در اختیار افراد سیگاری قرار می دهد كه مقدمه ترك دائم و یا حتی موقت سیگار را فراهم كنند.

امید است با رعایت تغذیه صحیح در این ایام پربركت و پرفیض، ضمن حفظ سلامت تن با پیروی از احكام خداوند

متعال و انجام عبادات و مناجات در این ماه مبارك بتوانیم روح و روان خود را صیقل دهیم.

توصیه خاص برای افراد خاص

كودكان به خصوص آنهائی كه از نظر جثه كوچك و كم وزن هستند بهتر است روزه كامل نگیرند اگر مایلند در

برنامه سحر و افطار شركت كنند می توان آنها را تشویق كرد چون این ایام و گرمی حضور اعضای خانواده به دور

سفره سحری و افطاری و محیط سرشار از معنویت آنها را به وجد خواهد آورد و خاطره شیرینی برایشان خواهد

بود.

سالمندان اگر روزه می گیرند باید مراقبت بیشتری بنمایند ذخیره آب در بدن سالمندان و كاهش قند خون ممكن

است موجب سرگیجه شود و اینگونه سرگیجه ها اگر موجب افتادن شود برای سالمندان خطر آفرین است.

مصرف میوه رنده شده، لبنیات خصوصا' شیر كم چرب، استفاده از انواع سوپ ها و آش ها در افطار و سحر و

نوشیدن چای كمرنگ برای آنان مفید است و می تواند تعادل آب و املاح را برقرار كند.

روزه در افــراد بــیمار بــا توجه به نوع بیماری متفاوت است در بعضی از بیماری ها افراد می توانند با مشاوره با

متخصص تغذیه روزه بگیرند و حتی گاهی روزه داری برای آنان مفید است ولی بیماران باید نظر پزشك معالج خود

را ملاك اصلی قرار دهند و بدون مشورت اقدام نكنند به ویژه افرادی كه تحت رژیم های خاص درمانی هستند.


باز منتشر شده توسط amir370 در وب سایت تبیان مرکز زنجان
پیگیری نوشته های کاربر مطالب این کاربر را پیگیری کنید (بزودی)


      [ 1 ] 2 3 4 5 6 7 8 9 10  مشاهده صفحه بعدی  مشاهده صفحه آخر

توجه : مدیریت وب سایت در صورت دریافت مجوز قانونی از سوی مراجع ذیصلاح نسبت تغییر در محتوای  ارسالی کاربران و یا مراحل قانونی اعلام شده اقدام خواهد نمود.
تبیان زنجان با تایید نمایش مطالب ارسالی کاربران آنرا تایید محتوایی و قابل استناد نمی کند . مديران محتوا تنها حق اصلاح يا حذف مطالب نامربوط ( دارای مشکل فنی نمایش و ناقض قوانین ارسال مطلب هر بخش ) را دارند.
© 2004- Tebyan. The content is copyrighted to Tebyan Cultural and Information center and may not be reproduced on other websites.